Servis SEO Johor | Pakar SEO JB

Jom naikkan trafik web dari Google (Search Engine Optimization).

Strategi Web Marketing Untuk Jangka Masa Panjang | Servis SEO Johor

Tahukah anda yang kita boleh mendapatkan trafik yang berkualiti tanpa sebarang pembayaran kepada Google Ads ataupun Facebook Ads? Ini boleh dibuat dengan mengoptimumkan website anda pada carian Google secara organik, atau lebih dikenali sebagai Teknik Search Engine Optimization atau singkatannya SEO.

Setiap projek yang kami hasilkan di ICEINK memang telah dilengkapi dengan SEO, namun anda mungkin memerlukan teknik ini secara advanced untuk memaksimumkan trafik yang masuk ke dalam website anda. Ini termasuklah servis untuk menghasilkan blog atau artikel yang berkaitan dengan produk atau servis yang anda jual di dalam website. Selain itu, kami juga akan membuat pengstrukturan semula terhadap kesuluruhan website anda (On-Page SEO). Search Engine Optimization (SEO) ini akan membantu menaikkan ranking website anda pada carian Google untuk jangka masa panjang.

*Harus diingat, strategi SEO ini merupakan strategi jangka masa pnajang (jangkaan 6 bulan-12 bulan) untuk melihat hasil yang optimum. Lebih lama website anda berada di Google, lebih tinggi ranking website anda.

Memastikan Brand Anda Mudah Dicari di Google.

Naikkan ranking brand anda di Google dan mula dapatkan potential customer/client anda. Dengan teknik SEO, brand anda akan dijumpai terlebih dahulu sebelum competitor anda.

* Harus diingat, SEO adalah proses jangka masa panjang dan perubahan hanya boleh dilihat dalam waktu yang lama. Ia selalunya mengambil masa beberapa bulan untuk melihat hasil ranking yang terbaik.

4 Perkara Yang Perlu Diberi Perhatian Untuk Google SEO

Menyelesaikan Isu Teknikal

Ini bagi memastikan search engine boleh membaca content dan explore website anda. Kami menggunakan beberapa tools seperti Screaming Frog dan Deep Crawl untuk explore keseluruhan website anda dan melihat secara jelas, mana-mana kerosakan seperti broken link yang perlu diambil perhatian.

On-Site Optimization

Website anda perlu dioptimumkan pada setiap page dimana perubahan dari struktur website akan dibuat (well-structured hierarchy website). Antara fokus yang perlu diberi perhatian adalah seperti keyword research, page titles, meta descriptions, content optimization dan strong calls to action.

Menambahbaik Content Yang Berkualiti

Anda pasti pernah mendengar pepatah bahawa dalam online marketing strategy, content adalah king, bukan? Oleh itu, kita perlu menambah content atau blog yang berkualiti kedalam website.

Memperbaiki Link Building

Link building masih lagi menjadi komponen penting dalam menghasilkan organic ranking yang tinggi di Google.

Klien SEO & Testimonial

www.coway.my

www.extudent.com

www.halalstreet.com.my

Pakej Servis SEO Johor

Our Clients.

LET’S WORK TOGETHER

Let’s find out how to work together and create something valuable websites

Need Help? Chat with us